GSHM

Genuin Svensk Hästmassage är en djupgående massage som snabbt ger märkbara resultat. Den passar lika bra vid rehabilitering av skador som för att förebygga dem, samt för att förbättra prestationsförmågan hos hästen.

Behandlingen bygger på tre grundprinciper som alla är viktiga för ett fullgott resultat:

1. Provokation av muskeln för ökad genomblödning i vävnaden

2. Selektiv töjning av muskelns alla delar för att normalisera muskelns rörelseomfång

3. Dränage av muskeln för att hjälpa kroppen att ta hand om vätska och slaggprodukter som frigjorts vid massagen

Den djupgående behandlingen gör att kroppens funktioner snabbt kommer igång. Till exempel så ökar blodcirkulationen och blodet kan föra med sig näring och syre till kroppens alla celler. Blodtrycket sjunker och antistresshormoner utsöndras. Även lymfsystemets cirkulation ökar vilket gör att slaggprodukter som ansamlats i vävnaderna kan tas om hand av kroppen. På sikt stärks immunförsvaret.

Förutsättningarna för att minimera framtida skador ökar genom att muskler och senor stärks och blir mer elastiska.

Genom att massagen frigör mycket i kroppen så vill jag att din häst skall hållas varm en stund efter massagen och definitivt inte ridas. Vid ryggmassage skall den heller inte ridas dagen efter, pga. att det kan förekomma tryckömhet (dock gärna promeneras vid hand!). Vid de andra massagerna kan det också förekomma restriktioner, och det är viktigt att se från individ till individ vad som passar och blir bäst. Detta är viktigt att ha i åtanke och med i planeringen.

Jag upplever även att hästen kan bli väldigt törstig efteråt, så omedelbar tillgång till vatten bör finnas (vilket naturligtvis är en självklarhet..).

1465168_10153770935716358_8609811816349411126_n

Comments are closed