Skriver på examensarbetet

Jag skriver och skriver. Aldrig tar det slut. Ellerja, om det bara var så att jag skriver, skriver, skriver skulle det nog vara enklare.. som det är nu så skriver jag, ändrar, flyttar, läser, läser lite till i en annan bok, flyttar om, raderar, börjar om, läser igenom arbetet, funderar, somnar yeah, ändrar rubriker, skriver till ett stycke, tar bort ett stycke, hämtar lite godis yepp, redigerar bilder, letar lite i en annan bok, funderar, lägger till, tar bort.. osv. Jag är dessutom väldigt petig och YTTERST pedant när det kommer till skrivarbeten- med korrekt språk, metod och layout.

Jag skriver förresten om oliksidighet- både hos häst och ryttare och i dess samspel med varandra. Sjukt intressant! Stöter på det en hel del i mitt arbete, så jag har nytta av min berikade kunskap.

rak

Bilden ovan är tagen ur Kyra Kyrklunds bok ”Dressyr med Kyra” och visar en häst som är stark i höger sida och trycker ut höger bog. Samtidigt förs ofta vänster bakben ut mot vänster. För att få hästen rakriktad måste man rätta in hela framdelen, och framförallt höger bog, till vänster. Det gör man med vänster tygel och höger skänkel, samtidigt som man håller emot med vänster skänkel så att hästen inte flyttar ut sin bakdel åt vänster ännu mer. Många tror att det hjälper att försöka böja hästen till höger – men det är vänster sida som är problemet! Så länge hästen inte tar stöd på vänster tygel utan bara försvarar sig genom att vara stel och stark i höger sida, kan man inte ge efter på höger tygel. Man måste ha kontakt på en sida för att kunna släppa efter på den andra tygeln (Kyrklund & Lemkow, 1996).

Så, då vet ni typ vad det är jag skriver om 😉

Bookmark the permalink.

Comments are closed