Orsaksdiagnostik

DSC_0847

Hemkommen från ännu en seminarievecka. Nu börjar vi arbeta kring det jag längtat efter länge – häst i rörelse och rörelsestörningar! Skall återkomma till det i ett eget inlägg, det hänger ihop en del med kursen jag var på förra helgen. Måste samla ihop mina tankar ?

Vi har även pratat en hel del om orsaksdiagnostik och orsakssamband – en liten fördjupning i vilka muskler som arbetar tillsammans och vad följden blir eller vad som uteblir! Ofta har hästen spänningar eller styvhet i muskulaturen, som hämmar en viss rörelse och utfall- och i vissa fall beror detta på gamla skador eller ”defekter” i leder och/eller skelett.

Det är detta jag gillar- analyserandet, nyfikenheten och framförallt dialogen man kan föra med hästägaren. Ingenting är svart eller vitt eller absolut sanning.

Bookmark the permalink.

Kommentera