Mycket man!

[Uttalas med långt a och inte kort a – ellerja.. det beror kanske på vem du frågar, haha!]

Vissa av mina kunder har extremt mycket vinterpäls just nu. Så är det såklart när man bor halvvägs till Sibirien. Vissa av mina kunder har dessutom extremt mycket skyddshår också! Man, pannlugg och svans i massor. Det är såklart även det en fördel vid kallt väder- men också sommartid när det är mycket insekter i luften.

Vid massage av hals och till viss del bog så behöver hästens man ligga åt det andra hållet, så jag verkligen kommer åt. Det är vanligtvis inga problem, eftersom hästens man ofta ligger bättre åt ena hållet och masserar man på andra sidan för man bara över manen. MEN.. en av mina kunder har lika mycket man på båda sidor- och på de sidorna har han mer man än vad många hästar har överhuvudtaget. Så här krävdes många flätor på varje sida och sedan en stor, inbakad fläta av ALLA flätor- då fick jag riktigt lyxig arbetsmiljö 😉

1610039_10153348615235741_1331009625634993648_n

Bookmark the permalink.

2 Comments

  1. sv; Ja det får jag komma ihåg att tänka på! Hon nämnde inte det faktiskt. Just nu kan jag inte ens ta mig ut ur gården (is!!!) men jag kan ju massera honom. Jag har faktiskt gått en kurs i just Genuin Svensk Hästmassage 😀

  2. sv, Jo det har han ju 😀 Nästa år ska jag dock sko honom med broddar inför vintersäsongen.. Det är inte alls bra för muskler och framförallt igångsättning att han inte kan gå utanför hagen!
    Och tänk om han skulle rymma….. :S

Kommentera