Att svara på massage

Din häst kan svara på olika sätt vid massage. Den kan initialt uppfattas som stressad eller ”vild”; kanske fundersam och orolig. Är den inte van vid massage och behandlingar, så är detta ingen konstig reaktion. Ibland kan det behövas ett par behandlingar för att hästen skall tillåta sig själv njuta av det som händer i kroppen. Det kan ju också vara så att den har en hel del spänningar i kroppen och/eller viss smärta eller ömhet. Allt som oftast upplever jag ändå att hästarna är öppna för behandling och svarar bra- vissa mer tydliga i sitt känsloregister än andra.

Fotot nedan visar en häst som uppvisar tydlig ömhet på sina Tricepsmuskler. Vid denna reaktion lättar vi på massagetrycket och efterhand brukar hästen koppla av igen. Det är bara att jämföra med hur du själv känner dig när du exempelvis har träningsvärk och någon – eller du själv – rör vid din ömmande muskel. Aooch!

12696307_10153263884070741_541349350_o

På nästa foto visar samma häst hur skönt hon tycker det är att få m. Supraspinatus (muskel som sitter på främre delen av bogbladet) masserad. Om tricepsmusklerna är ett gäng muskler som ofta är ömma- så är de tydligaste bogbladsmusklerna två muskler som hästen ofta njuter av att få masserade!

12696390_10153263884085741_1988309495_o

Överlag möter jag mest nöjda och glada hästar, som framförallt efter en stund upplever stor njutning :)

Bookmark the permalink.

Kommentera